Regenton aansluiten

Gaat u in uw tuin een regenton aansluiten om op die manier hemelwater op te vangen voor het bewateren van de planten en het gras in uw tuin? Kom dan goed beslagen ten ijs en leer hier hoe u op de juiste manier te werk gaat.


In de meeste gevallen heeft u twee mogelijkheden om de ton aan te sluiten en die manier is afhankelijk van het soort regenpijp dat u heeft. Er zijn regenpijpen die direct in verbinding staan met de afvoer onder de grond, maar het kan ook zijn dat de regenpijp eindigt bij uw regenton.
 

Regenton aansluiten bij een regenpijp die niet op de afvoer is aangesloten

Gaat u een regenton aansluiten op een regenpijp die niet op een bestaande ondergrondse waterafvoer is aangesloten? Maak dan gebruik van een vulbuis die u rechtstreeks aansluit op de regenton. U schuift deze eenvoudig op de regenpijp waardoor deze meteen waterdicht is. Afhankelijk van het type vulbuis dat u gaat gebruiken, maakt u met een (veelal meegeleverde) boor een gat in de ton zodat de aansluiting snel geregeld is. Het kan ook zijn dat u een gat moet maken in het deksel van de ton. In dat gat past dan de vulbuis zodat de ton van bovenaf met water wordt gevuld. Met behulp van een overloopset kan het overtollige water afgevoerd worden in bijvoorbeeld een bloemperk.
 

Een regenton aansluiten als de regenpijp wel met de afvoer verbonden is

Heeft u een regenton die naast een regenpijp staat die op een afvoer is aangesloten? Dan dient u te werken met een regenton vulautomaat. U plaatst deze in of tussen de regenpijp. De beste vulautomaten zijn diegene die tevens een bladafscheider en vorstafsluitfunctie bevatten. U installeert ze eenvoudig en eenmalig en ze hoeven nooit (ook niet in de winter) gedemonteerd te worden.
 

Vulautomaat regenton aansluiten

De stap-voor-stapmethode bij het aansluiten van de vulautomaat op uw regenton vindt u hier. Heeft uw regenton een inlaatopening, dan meet u eerst wat de afstand van de grond tot de inlaatopening is. Markeer dezelfde hoogte vervolgens met een stift op de naastgelegen regenpijp. Zaag dan een stuk van 5 centimeter uit de bestaande regenpijp en plaats de vulautomaat tussen de beide uiteinden. Let op: lijm dit gedeelte nog niet vast. Soms is het ook noodzakelijk dat u even de beugels van de regenpijp losmaakt. Verbind de regenpijp vulautomaat met behulp van de meegeleverde afvoerpijp. Als u zeker weet dat alles goed past, demonteert u de zojuist geplaatste onderdelen en schuurt u ze licht op. Daarna lijmt u met PVC-lijm alles definitief in elkaar en is uw klus van het regenton aansluiten gereed.

Alle benodigde onderdelen voor het aansluiten van uw regenton zijn verkrijgbaar bij Waterton.nl. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment en schaf alle noodzakelijke producten aan.

Video
Gerelateerde artikelen